Aktivitetstips

Golf

Nordvästra Skåne är världens näst mest golfbanetäta område räknat per capita. Banorna är normalt öppna från slutet på mars med spel långt in i november. 

 

Om Golfbanorna

Bjäre GK 
Sedan 2013 har banan utvecklats till att utmana om titeln Bjärehalvöns bästa bana! En parkbana med vacker layout i fantastiskt läge med vidsträckt utsikt var Du än är på banan. Jag (hcp 10) rankar Bjäre som halvöns trevligaste bana. 

 

Båstad GK 
Med nya och gamla banan den största klubben på Bjäre. Har Sveriges bästa golfrestaurang - Mat & Möten! Härlig innergård där man trivs och njuter av resaurangens utomordentliga service och utsökta mat!
Nya banan har de senaste åren fått nya tees och metriska längder. Banan betecknas som "öppen park och hed bana", med tuff layout där vattenhinder, bunkrar ligger strategiskt, de som kännetecknar Nya banan är dess upphöjda ondulerade greener som ofta sätts upp snabba! 
Gamla banan är en ljuvlig skogs och parkbana. Även gamla banan har genomgått uppgraderingar på senare år och som gett banna ett lyft. Gamla är omtyckt av många då miljön är trevlig samt att banan är relativt fri från hinder, inget vatten tex.

Torekov GK

Har med sin linkskaraktär, pottbunkrar och läget vid havet i alla tider lockat golfare. Högt rankad av olika golftidningar mm.
Banan är ofta i väldigt bra skick på höst/senhöst! Klubben har tvingats genomföra flera förändringar på banan de senaste åren, för den som gillar "links karaktären" så är detta en underbar bana. Restaurang med god mat, en väl utvecklad shop som drivs av duktige Golf Pro Stefan Bjällroth.  


Åkagården GK

Åkagården är känd för sina fina och jämna greener, banan är kuperad med några hål med skymd sikt som kan vara jobbigt första gångerna man spelar den, men efter några varv så har man lärt sig banan och då är det väldigt trevlig upplevelse. 
 

Äppelgården GK 
En kuperad, trixig o kort bana. Passar dig som slår rakt och kort! Ett stort plus för ett trevligt klubbhus, familjär miljö med god husmansmat i restaurangen. 

Sönnertorp GK 
En 12 håls-bana av enklare lantlig stil som man spelar på drygt 2 timmar. Banan passar utmärkt för spelare med medel eller högre handicap. Plus för tillgängligheten! Miljön är enkel och banan ska bedömmas därefter.

 

Laholms GK 
Skogsbana som utvecklats väl på senare år. Flera tuffa och långa par 3 hål, för den långtslående finns de några par 5or som nås på 2 slag. Laholm har även en utmanande 9 håls bana som förtjänar att omnämnas samt en hyfsad restaurang och välutrustad golfbutik.

Skogaby GK 
Park och hedbana i platt landskap, några dammar/sjöar plus en bäck som rinner genom banan och är i spel på många hål. 
Banan är alltid i bra skick med jämna, snabba greener. Det bör sägas att jag enbart mött trevliga människor på Skogaby GK! 


Vasatorp GK
 
54 hål på fyra olika banor av skiftande karaktär. Från den slopade niohålsbanan med suveräna möjligheter till inspelsträning till TC som kräver ett helt nytt strategiskt tänkande, både av motions och elitgolfare. Vasatorp är en Sveriges främsta golfanläggningar! 

Andra banor i närområdet är;
Ängelholms GK 
En lite trixig skogsbana som under senare år utvecklats, blivit mera öppen och i bättre skick än tidigare. 

Woodlands GK (Örkelljunga) 
Skogs och park bana med en hel del vatten. Har 3, 9 håls slingor, som det skiftas runt på. Nya Magnolia slingan är en prövning inledningsvis med snabba ondulerade greener, de äldre slingorna har man förbättrat, flera vattenhinder så ta med många bollar.. 

Halmstad
Här finns flera bra banor, Halmstad Norra och Södra (Tylösand), Ringenäs, Haverdal, Holm plus några till. 
      
Avstånd till golfbanorna från huset i km/minuter; 
Båstad GK 2km/2min, Bjäre GK 3km/4min, Sönnertorp GK 3km/3min, Åkagården 9km/10min, Äppelgården GK 9km/10min. Torekov 10km/10 min. Laholm GK 24km/20min, Skogaby GK 35km/25min. Vasatorp GK 50km/30min. Halmstad ca 4 mil.
 

Bokning

För bokning på Båstad och Bjäre kan jag bistå er, i övrigt hänvisar vi er direkt till klubbarna. 
Bokar Ni tider genom mig så slipper ni förbokningsavgifter.
 

Friskvård

För Er som är intresserade av motion & hälsa så erbjuder vi Er en möjlighet att träna på nyrenoverade och topputrustade Hälsostudion i Båstad. Jag som hyr ut husen äger även Hälsostudion och kan ordna en bra lösning för er: 100kr per pass eller 200kr för träning en vecka. Mer info om utbud, tider och schema på www.hstudion.se

 

Padle
Bjärehalvön är lite av Sveriges mecka vad det gäller denna växande racketsport, utomhusbanor finns det på flera platser i Båstad, i Torekov finns 2 banor vid idrottsplatsen https://www.matchi.se/facilities/torekovsik, i Förslöv finns en bana http://forslovstk.se/padel/. Likaså finns 2 banor på Valhall http://engelholmspadel.se/kontakt

Inomhusbanor finns i Mellbystrand, Valhall och i Ängeholm finns det aktörer.
  
Bad 

Bjärehalvön är ett för svenska förhållanden solsäkert resmål, sola och bada gör man i stort sett längs hela kustlinjen men det populäraste stränder finns i Båstad, 4,5km, Hovs Hallar 11km, Torekov 12km, Rammsjö Strand, 8km, Segelstorp 12km.


Vandra

Finns flera möjligheter, bara gå ut i närområdet eller ta in på Skåneleden som passerar inte långt från huse, ett litet stenkast bort finns Sinarpsdalensom är lokalt populär vandringsled.


Diverse aktiviteter

Sommar rodel finns på Kungsbygget 24 km, på vintern vid snötillgång och kyla skidåkning i Vallåsen 23 km. Bowling finns i Båstad på X-bowl men också i Ängelholm 24km.  


Resmål

Torekov
Ett besök i denna idylliska fiskeort ihop med god mat på G.Swensson kan jag alltid rekommendera.


Hallands Väderö 
Ta båten från Torekov, stanna gärna på ön hela dagen och njut av den unika naturen.


Hovs Hallar 
Mellan Båstad och Torekov ligger underbara Hovs hallar, en plats som med sina dramatiska klippformationer dragit folk i alla tider. Här finns även en restaurang av mycket god standard.


Kattvik
Missa inte denna lilla fiskehamn med de mysigaste cafet på Bjäre.. en plats som för Dig tillbaka i tiden och får dig att fundera över vad som egentligen är viktigt i livet.. 

 
Norrvikens trädgårdar
Numera helt renoverat för många miljoner och absolut värt ett besök, passa på att ta en lunch i deras restaurang eller en fika i cafét
För dig som är trädgårdsintresserad så vill du inte missa detta ställe! 


Båstad
Här finns små trevliga butiker med allt, men bara att vandra Agardhsgatan ner till hamnen är en mysig upplevelse, sug in atmosfären och de oftast väldigt öppna och trevliga människorna. 

Restauranger
Det finnsflera bra restauranger, lite beroende på när i säsong du besöker Båstad/Bjäre.  

G.Swensson i Torekov 
Halvöns pärla, här blir man aldrig besviken och alltid trevligt bemött. Jalle och Katarina kan sin sak!
Mat & Möten
Golfrestaurang på Båstad GK - Jag tar med den i denna redovisning eftersom maten och servicen är bland de bästa på Bjäre! Restaurangen är öppen för icke golfare, dagens lunch men också a la carte, missa inte deras grillkvällar på torsdagar i juli månad.

Salomon krog
Bjäre GK har utvecklat sin restaurang under ledning av David Hallinger, ta gärna ett stopp så lovar jag toppenbra mat och mysig miljö, prisvärd meny både på lunch och a la carte
Restuarang Sand - Hotell Skansen
Intill tennisstadion i hamnen. Finast och dyrast i härlig miljö och en garanterad bra smak och service upplevelse.  
Viktoria
Ligger även den på torget i Båstad, har en trevlig meny med god och bra mat. Bar med avslappnad stämning och som ett plus en rymlig uteservering. 
Hamnkrogen
 
Hamnen i Båstad har väldigt bra mat med lite högre prisbild i högsäsong men läget är också de bästa!

 

Cafe och liknande
Killeröds utsiktscafé
 
Mellan Båstad och Förslöv har härlig utsikt och enormt stora och goda räkmackor plus kakor i alla former..

Kattviks cafe'
Som omnämnt i ovan, ett ställe du inte får missa, goda våfflor, glass, kaffe i en minst sagt enkel miljö, här förflyttas du tillbaks i tiden och de lugnet du upplever här kan vara värt hela dina resa. Hälsa Peter och Katarina från Thommy.. 

Cafe Utsikten 

Kanske den mest bedårande utsikten på Bjäre! 
Istället för konditorikakor och gourmetmat erbjuder Café Utsikten mat och bakverk med klassiskt rikliga smakupplevelser. 

Solbackens Café

Våffelbruket som alla talar om, en gång varje sommar bör man vara där så missa inte!

Jag hjälper gärna till mer fler tips!