Aktivitetstips

Välkommen till aktiva Bjäre och Båstad 
Det finns mängder av aktiviteter att utföra under din vistelse på Bjärehalvön och Båstad
Utbudet är enormt, en del är aktiviteter är säsongsbaserade och nya tillkommer hela tiden. Båstad Turism hemsida förväntas vara mest uppdaterad så gå gärna in på den via länken https://bastad.com/sport/ 

Här nedan finns lite tips av mig; 


CYKLING

Bjärehalvön erbjuder oändligt med fina vägar i böljande landskap och magiska vyer. Höjdskillnaderna kan vara utmanande, även elitmotionärer finner krävande backar och leder. Variationen i naturen är stor, från trolska bokskogar till öppna ängsmarker och glittrande hav, dessutom finns det härliga fik och restauranger att göra stopp på. Vill Nicykla off road så finns de massor av leder för det med.

VANDRING

Bjärehalvön som vandringsdestination, har precis som med cyklingen blivit otroligt populär. Det finns mer än 20 detaljerat beskriva vandringsleder. Det går utmärkt att utgå från mina hus.  https://bastad.com/sport/ 

PADEL

Bjärehalvön och nordvästra Skåne är något av Sveriges mecka för denna racketsport, utomhusbanor finns i Båstad, Torekov, Förslöv, Grevie, Västra Karup, Bjäre GK, Mellbystrand och på flera platser i och runt Ängelholm. 

Inomhusanläggningar finns i Båstad, Grevie, Mellbystrand, Valhall Ängelholm och i centrala Ängelholm.

Tips 

Jag rekommenderar spel på Mellby Padelcenter (WAP anläggning), 2 mil/15 minuter norr om mina hus. WAP Mellbystrand har 5 Mondobanor, WPT gräs, takhängd belysning, rejäl takhöjd. Väldigt trivsam anläggning! Dessutom finns 2 utomhusbanor. 


GOLFSIMULATOR

TH3 RENTAL har i samarbete med Mellby Padelcenter en Golfsimulator från Golfblaster3D. 

I golfsimulatorn kan du spela någon av de 50 talet svenska och internationella golfbanor, precis som utomhus möter du utmaningar såsom vind, vattenhinder, bunkrar, skog, ruff och ondulerade greener. Bana och slag visas i rörlig och högupplöst 3D grafik. 


SPORTA I CENTRALA BÅSTAD 

Nedanför ICA (Lyckan) finns en skatepark, 100 - 200 meter bort finns en ny friidrottsarena med allvädersbanor, en konstgräsarena för fotboll öppen för allmänheten och intill finns Båstad Sportcenter med mängder av ute och innebanor för tennis, ett gym och utomhus padel.  


MULTIARENA 

Vid Strandängsskolans Idrottshall finns gräsplan för fotboll mm och ett asfalterad multisportområde med tennis, basket mm


LEKPLATSER
Nedanför Strandängsskolans Idrottshall, intill Båstad Hamn finns Gulstad, en modern lekplats för barn 2-12 år. I Skummeslöv finns också en. I Grevie finns en Multisportarena intill Idrottsplatsen.

 

GOLF

Nordvästra Skåne är ett av världens mest golfbanetäta område per capita. Banorna är öppna från slutet mars till slutet november. 

 

Bjäre GK 
Sedan 2013 har banan utvecklats till att utmana om Bjärehalvöns bästa bana! En park och hedbana med vacker layout i fantastiskt läge med vidsträckt utsikt var Du än är på banan. Jag (hcp 10) rankar Bjäre som halvöns trevligaste bana. Även restaurangen håller högsta klass.

 

Båstad GK 
Med 2 banor, nya och gamla är Båstad GK den största klubben på Bjäre med Sveriges bästa golfrestaurang - Mat & Möten - med en härlig innergård där man trivs och njuter av resaurangens utomordentliga service och utsökta mat!
Nya banan
En "öppen park och hed bana", där vattenhinder, bunkrar ligger strategiskt, de som kännetecknar Nya banan är dess upphöjda ondulerade greener som ofta sätts upp snabba! 
Gamla banan
En ljuvlig skogs och parkbana. Banan har genomgått uppgraderingar på senare år och som gett ett lyft. Gamla är omtyckt av många då miljön är trevlig samt att banan är relativt fri från hinder, inget vatten tex.

Torekov GK

Har med sin linkskaraktär, pottbunkrar och läget vid havet i alla tider lockat golfare. Högt rankad i golftidningar mm. Banan är ofta i väldigt bra skick på höst/senhöst! Klubben har tvingats genomföra flera förändringar på banan de senaste åren, för den som gillar "links karaktären" så är detta en underbar bana. Klubbhus, restaurang och shop mm blev helt nytt under 2020.


Åkagården GK

Åkagården är känd för sina fina och jämna greener, banan är kuperad med några hål med skymd sikt som kan vara jobbigt första gångerna man spelar den, men efter några varv så har man lärt sig banan och då är det väldigt trevlig upplevelse. Finns även en utmanande 6 håls korthålsbana.
 

Äppelgården GK 
En kuperad, trixig o kort bana. Passar dig som slår rakt och kort.. Ett stort plus för ett trevligt klubbhus, familjär miljö med god husmansmat i restaurangen. 

Sönnertorp GK 
En 12 håls-bana av enklare lantlig stil. Banan passar utmärkt för spelare med medel eller högre handicap. Miljön är enkel och banan ska bedömmas därefter.

 

Laholms GK 
Skogsbana som utvecklats väl på senare år. Flera tuffa och långa par 3 hål. För den långtslående finns de några par 5or som nås på 2 slag. Laholm har även en utmanande 9 håls bana som förtjänar att omnämnas samt en hyfsad restaurang och välutrustad golfbutik.

Skogaby GK 
Park och hedbana i platt landskap, några dammar/sjöar plus en bäck som rinner genom banan och är i spel på många hål. 
Banan är alltid i bra skick med jämna, snabba greener.  


Vasatorp GK
 
54 hål på fyra olika banor av skiftande karaktär. Från den slopade niohålsbanan med suveräna möjligheter till inspelsträning till TC som kräver ett helt nytt strategiskt tänkande, både av motions och elitgolfare. Vasatorp är en Sveriges främsta golfanläggningar! 

Andra banor i närområdet är;
Ängelholms GK 
En lite trixig skogsbana som under senare år utvecklats, blivit mera öppen och i bättre skick än tidigare. 
Woodlands GK (Örkelljunga) 
Skogs och park bana med en hel del vatten. Har 3 x 9 håls slingor, som det skiftas runt på. Nya Magnolia slingan är en prövning inledningsvis med snabba ondulerade greener, de äldre slingorna har man förbättrat, flera vattenhinder så ta med många bollar.. 
Halmstad
Här finns flera bra banor, Halmstad Norra och Södra (Tylösand), Ringenäs, Haverdal, Holm plus några till. 
      
Avstånd till golfbanorna från huset i km/minuter; 
Båstad GK 2 km/2min, Bjäre GK 3 km/4min, Sönnertorp GK 3 km/3min, Åkagården 9 km/10min, Äppelgården GK 9 km/10min. Torekov 10 km/10 min. Laholm GK 24 km/20min, Skogaby GK 35 km/25min. Vasatorp GK 50 km/30min. Halmstad ca 4 mil.
 

Bokning

För bokning på Båstad GK och Bjäre GK kan jag bistå er, i övrigt hänvisar vi er direkt till klubbarna. 
Bokar Ni tider genom mig så slipper ni förbokningsavgifter.
 

Friskvård & Gym

För Er som är intresserade av träning & hälsa så finns det ett 10 tal gym att välja på. Jag som varit ägare av Hälsostudion i Båstad på Hallandsvägen 21 vill såklart rekommendera Er ett besök där. Ligger på vänster sida på vägen ut från Båstad i riktningen motorvägen. 

 

Diverse aktiviteter

Sommar-rodel finns på Kungsbygget 24 km, på vintern vid snötillgång och kyla skidåkning i Vallåsen 23 km.
Bowling rekommenderar jag inte X-bowl i Båstad utan då är mitt tips Bowling i Ängelholm på Nygatan (24 km)  

 

Bad 

Bjärehalvön är ett för svenska förhållanden solsäkert resmål, sola och bada gör man i stort sett längs hela kustlinjen men det populäraste stränder finns i Båstad, 4,5 km, Hovs Hallar 11 km, Torekov 12 km, Rammsjö Strand, 8 km, Ängelsbäck 11 km, Segelstorp 12 km.