Bokningsregler

Vad gäller när jag bokar hos Firstclassliving?

Uthyrningen är privat och vi har valt att följa "Allmänna villkor för uthyrning av stugor och lägenheter antagna av Föreningen SverigeTurism den 29 maj 1990 efter överläggningar med Konsumentverket".


Bekräftelse - hyresavtal

Efter att vi talats vid eller kommunicerat på mail och är överens om hyrestid, pris och övriga villkor har vi och Ni ingått ett hyresavtal.

För att undvika missförstånd sänder jag inom några dagar bekräftelse på bokningen till er e-post.

Det är viktigt att du kontaktar mig omedelbart ifall du finner felaktigheter i bekräftelsen! 

 
När skall jag betala?

Vid bokning mer än 30 dagar i förväg betalas 50 % av hyran i förskott. Betalning ska ske i anslutning till att jag sänt er bokningsbekräftelsen. Resterande 50 % betalas senast 30 dagar före ankomst. Är bokningen inom 30 dagar från tillträdet ska hela beloppet betalas direkt. 


När blir min bokning bindande?

Både Du och vi är bundna vid avtalet så snart vi muntligen och /eller med e-post utväxling kommit överens om pris och vilkor samt att vi skickat dig bokningsbekräftelsen. 

 

Vad gäller om jag vill avboka och finns det en avbokningsavgift?

Du kan avboka på telefon eller skriftligt.  För att undvika missförstånd bekräftar vi Din avbokning skriftligen. Om du avbokar FÖRE att bokningsbekräftelsen har sänts till dig utgår ingen avbokningsavgift. 

  1. Om Du avbokar tidigare än 60 dagar före avtalad ankomst så utgår en avbokningsavgift om 10% av bokningsvärdet.
  2. Om Du avbokar mellan 59-30 dagar före avtalad ankomst måste Du betala 50% av hyran.
  3. Vid avbokning senare än 30 dagar före måste Du betala fullt pris.

Vad händer om jag inte betalar i tid?

Om Du missar någon betalning av hyran räknas det som en avbokning från Din sida och då gäller reglerna för avbokning.

Särskilda omständigheter

Som dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art som drabbat hyresgästen själv, make/maka, sambo, familj eller medresenär. Om stugan/lägenheten lyckas bli uthyrd till någon annan, återbetalas ett belopp, som motsvarar den nya hyresgästens hyra, minus 10 % i avbokningsavgift. Särskilda omständigheter måste styrkas med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyget ska sändas till oss så snart som möjligt, läs inom en vecka från avbokningsdagen.

Tillträde

Du får nyckel (eller en kod för husen med digitala lås) och disponerar objektet från kl 15.00 avtalad ankomstdag, till kl 11.00 avresedagen om inget annat avtalats. 

Ingen nyckel eller digital kod lämnas till objektet förrän all betalning har skett. Utan full betalning är inte objektet bokat och kan hyras ut till andra gäster.

Städningen ingår normalt INTE utan den utför gästerna, städningen ska vara ordentligt, bristfällig städning debiteras enligt vid var tid gällande prislista.