img

Om First Class Living

First Class Living  

Består av 4 bostäder fördelat i 3 hus i Böckerskogen (Häljarp), 3.9 km från centrala Båstad och 3 km från Västra Karup.
Båstad GK och Bjäre GK är nära grannar. Här vistas Ni i lantlig miljö med natur, djurliv från gårdar och lugnet som mervärde. Husen ligger vackert och med milsvid utsikt över vackra Bjärehalvön, Skälderviken och vid klart väder kan man se ända till Kullaberg. Samtliga hus har rymliga välutrustade verandor i söderläge. Husen är väl avskilda från grannhusen. 

 

Böckerskogen är unikt och välkänt för sin samling av timmerhus, de flesta flyttade hit från Dalarna, några kommer från Småland mm, i området finns 36 fastigheter varav 23 är timmerhus .
Bakom byggnationerna låg byggherren Ture Oderheim, Ture hade länge drömt om att uppföra en "fritidshusby i allmogestil" och 1961 lyckades han köpa loss bokskogsområdet av bonden på Böckaregården. Ture drog igång sitt förasta husprojekt 1962 som är den fastighet jag äger, de sista huset Ture var med och satte upp var 1980, därefter har några nyare hus tillkommit på 2000 talet.
Min fastighet var den första som Ture satte en villa och ett gästhus på, ca 1963 var det klart. Här bodde Ture med sin son men sålde fastigheten våren 1975 till en familj från Örebro. Dessa hann inte flytta in för den 5 juni 1975 sattes villan och gästhuset i brand av en pyroman! Det var en skrämmande tid på Bjärehalvön och innan pyromanen togs hann han sätta 23 fastigheter i brand. Själv var jag 13 år och minns den tiden tydligt.
Ture fick i uppdrag av försäkringbolag att ersätta de nedbrunna husen och dessa fann han i Orsa, där dessa monterades ned och sattes upp där de tidigare husen stått, allt var klart till sommaren 1976. 


Hoppas Ni finner all information ni söker på denna sajt, de går utmärkt att maila eller ringa mig.

 

Välkomna!
Thommy Henningsson

thommy@vo2.se

+ 46 708 169812